Златен медал за Модулни метални табла SHN

 

shn_400

Основни технически и икономически характеристики
за
модулни метални табла - серия SHN

 

 

 

Предназначение.

 

Модулните метални табла от серията SHN са разработени за максимална надеждност и много функционалност при монтиране във всякакъв вид инсталации - от електроразпределителни мрежи до управление на процеси в автоматизацията. Изделията могат да работят във влажна среда и при монтаж на открито.
Модулните метални табла - серия SHN са напълно завършен във фабрични условия продукт.

 

 

Характеристики и стандарти:

 

         БДС EN 62208:2006

         БДС EN 60529+А1:2004

         IP54

         RAL7032

 

Базовата конструкцията на металните табла е модулна, състояща се от вертикални и хоризонтални профили, врати, гръб, страници, покрив и основа.

Профилите са специално огънати за повишаване на тяхната механична устойчивост на натоварвания. Изработени са с дебелина 1,5 mm и 2 mm.

Свързването на профилите става чрез ъгли и винтови съединения за по-голяма многофункционалност при изработване на рамковата конструкция. Всичко това позволява свободен достъп до вътрешността при всякакъв тип монтаж.

Външната врата и гърба на модулните метални табла са изработени от 2 mm листова стомана. Вратата може да бъде с ляво или дясно отваряне, тъй като пантите могат да бъдат местени от страната, която желаем. Пантите са скрити и позволяват отваряне на вратата на 120°. Заключването е тристранно с възможност за монтиране на секретни брави. За габарити с ширина на конструкцията по големи от 1000 mm вратите са 2 броя (лява и дясна).

В модулните метални табла могат да се монтират монтажни плочи от листова стомана 2 mm с цинково покритие за пълен или частичен монтаж и то на различни нива по цялата конструкция.

Модулните метални табла от серията SHN са разработени с възможност за монтаж на основа. Основата може да бъде с височина 100 mm, 200 mm и по заявка на клиента.

На вратата, гърба, страниците и покрива на модулни метални табла има машинно нанесено полиуретаново уплътнение, което гарантира защита от проникване на влага и вода с години.

Преди нанасяне на външното покритие всички елементи на модулни метални шкафове минават химическа обработка на повърхностите: обезмасляване, фосфатиране и пасивиране, промивка и сушене. Следва статично нанасяне на полимерно покритие с дебелина 80 μm и цвят RAL7032.

Всички операции по изработването на модулното метално табло се извършват в базита на ФИЛКАБ АД - гр. Пловдив.

Всички детайли се проектират в тримерното пространство със софтуера Solid Works (закупен лиценз). Изработва се технологична документация. Посредством преси, обрезвачи и абканти (всички с CNC управление чрез CNC Kad 2002) се произвеждат заготовките за боядисване и допълнителна обработка. Всички операции се извършват от високо квалифициран персонал.