СЪВМЕСТНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПОЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ - СПАМЕЛ И СИМЕТ

Филкаб АД организира на 16.05.2012 г. съвместна презентация на полските фирми СПАМЕЛ и СИМЕТ в своята база в гр. Пловдив, ул. „Коматевско шосе" № 92. Интерес към презентацията проявиха както търговски фирми, така и фирми от областта на инженеринга и  електромонтажа.

В първата част на презентацията беше представен експортния директор на Спамел - Марек Решель. Продуктовата листа на фирмата покрива гамата на нисковолтовата комутационна апаратура и се цени високо сред проектанти, инвеститори и клиенти от Европа и Азия. Друга отличителна черта на Спамел е комфортната работна среда създадена за инвалидите, които работят в нея. Фирмата притежава внедрена Система за Управление PN-EN-ISO 9001: 2009 и PN-EN-ISO 14001: 2005.

Втората част на презентацията беше посветена на другата полска фирма Симет - производител на висококачествени електроинсталационни материали. Фирмата се развива от 1970 г. в този бранш, натрупала е производствен опит и е търсена от стратегически партньори като Philips, Danfoss, LG, SAIA Burgess и Jean Muller. Експортният директор на Симет - Збигнев Чудак представи продуктовата гама и показа най-новите изделия.

На презентацията бяха поканени група студенти и преподаватели от Факултет по Електроника и Автоматика на Техническия университет в Пловдив. Бъдещите инженери от ІІІ курс на специалност Автоматика, информационна и управляваща техника се запознаха с дейността на Филкаб АД на българския пазар, обмениха идеи за бъдеща реализация и кариера в компанията. Подобни форуми спомагат за  привличане на младите специалисти на работа в България и тяхната професионална ориентация.