Prysmian Group ще придобие General Cable за 30,00 $ на акцияИталианската група Prysmian, световен лидер в производството на кабелни системи за енергетиката и телекомуникациите, обяви на 4 декември, че ще придобие американския си конкурент General Cable за 30 долара на акция. Сделката е окончателна, като американската General Cable е оценена на близо 3 млрд. щатски долара, което включва и дълговете на групата. Сделката се очаква да приключи до третото тримесечие на 2018 г.


Prysmian Group има близо 140-годишни традиции, разполага с 21 000 служители в 50 страни и 82 завода, а продажбите за 2016 г. надвишават 7,5 милиарда евро. Групата е силно позиционирана на високотехнологичните пазари и предоставя възможно най-широк спектър от продукти, услуги, технологии и ноухау. Prysmian предлага подземни и подводни кабели и системи за пренос и разпределение на електроенергия, специализирани кабели с различни индустриални приложения и кабели за средно и ниско напрежение за строителството и инфраструктурата, телекомуникациони кабели и аксесоари, широка гама оптични и медни кабели и системи за свързване.


General Cable, със седалище в Highland Heights, Кентъки, е световен лидер в разработването, проектирането, производството, маркетинга и дистрибуцията на алуминиеви, медни и оптични кабели и кабелни продукти за енергетиката, промишлеността, строителството и за специализирани приложения.


„Придобиването на General Cable е значим момент за Prysmian Group“, споделя Валерио Батиста, Главен изпълнителен директор на Prysmian Group. „Чрез сливането на две от водещите компании в кабелната индустрия ще укрепим позицията си в сектора“.


Въз основа на предварителни обобщени резултати за финансовата година, приключваща на 30 септември 2017 г., новото дружество би имало продажби над 11 милиарда евро и оперативна печалба (EBITDA) от приблизително 930 милиона евро.


Сделката ще бъде финансирана чрез комбинация от нов кредит, налични средства и съществуващи кредитни линии.

За повече информация, вижте тук