Доставчици

В годините на своето развитие ФИЛКАБ АД създаде и установи ефективни бизнес отношения с много български и европейски фирми-доставчици. Тази позиция ни дава възможността да Ви предложим качествени продукти, услуги и обслужване при най-добри условия.

 

Коректното отношение, чувството за сигурност, добрата организация и взаимната удовлетвореност, превръщат нашите партньори в наши истински приятели.

 

ФИЛКАБ АД е изключителен представител за България, търговски партньор и официален дистрибутор на водещи европейски и български фирми.

 

 

 

siemens_logo3_120   

Siemens е основана от Вернер фон Сименс на 12-ти Октомври 1847 г. Компанията е най-голямият европейски инженерен конгломерат. В световен мащаб Siemens е една от най-големите компании в областта на електрониката и електротехниката. Компанията предлага иновативни технологии и задълбочено know-how на клиенти в 190 страни. Създадена преди повече от 160 години, Siemens е водеща в секторите в които е фокусирано портфолиото на компанията, а именно индустрия,  енергетика и здравеопазване. Организационната структура включва и две направления, които обхващат с дейността си и трите сектора на активност на компанията. Това са: Siemens IT Solutions and Services и Siemens Financial Services. С изключително иновативната си сила, световното ни присъствие и задължението ни  да действаме по устойчив начин,  ние предлагаме отговори на най-трудните въпроси на нашето време.

     
schneider1_120   

Schneider Electric е френска глобална компания. Тя е основана през 1836 година от двама братя, Юджийн I и Адолф Schneider. От 1836 до днес, Schneider Electric се е превърнала в световна фирма, специализирана в областта на енергетиката. Започнала от стоманодобивната индустрия, тежкото машиностроене и корабостроенето, тя преминава в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията. След 170 години история, Schneider Electric днес предлага решения, които да ви помогнат да направите максимума със своята енергия.  Schneider Electric присъства в България от 1990 г. Чрез марките Merlin Gerin и Telemechanique, които през 1993 г. се сливат в едно търговско представителство, а през 1998 г. Schneider Electric основава свое дъщерно дружество в София - Шнайдер Електрик България ЕООД.

     
logo_5cm_farbe_120   Systeme Helmholz GmbH е известен производител и доставчик на компоненти и системи за автоматизация на производството. Основана през 1988 г. като фирма на инженерни консултанти, вече можем да погледнем назад в дългогодишен опит в областта на индустриалната автоматизация. В допълнение към познатото Simatic - съвместими модули, комуникацията е най-важната специалност на фирмата. Ние предлагаме на нашите клиенти решения и модули за дистанционно обслужване, Ethernet и CAN връзки, както и за PROFIBUS. Нашите основни компетенции включват съобразени решения отговарящи на специалните изисквания на нашите клиенти. Тази опция им дава предимства на международните пазари. Пазарното ориентиране, ефективно развитие и оптимизирани производство и логистика позволяват бърза реакция с високо ниво на качество.
     
philips_logo1_120_01   

Philips е нидерландска компания, един от най-големите световни производители на електроника. Филипс е разделена на няколко дъщерни компании, в зависимост от производствения сектор: Philips Consumer Lifestyle (преди Philips Consumer Electronics и Philips Domestic Appliances and Personal Care); Philips Lighting и Philips Healthcare (преди Philips Medical Systems).Компанията е основана през 1891 г. от Герард Филипс (Gerard Philips) в Айндховен. Четири години по-късно се включва и братът на Герард Антон Филипс. Първоначално фирмата произвежда електрически крушки и други електротехнически артикули. През 1918 г. започва производството и на електронни лампи. През 1927 г. Филипс закупува британската компания за електронни лампи Mullard, а през 1932 - германската Valvo, които стават подразделения на фирмата-майка.

     
ge_logo_120   General Electric Company, или GE, е Американски мултинационален корпоративен конгломерат регистриран в щата Ню Йорк. През 2009 г. "Форбс" класира GE като най-голямата компания в света. General Electric се е свормирала през 1892, чрез сливането на Edison General Electric и Thomson-Houston Company. Описанието за GE, предоставена на USPTO в вписването им беше, "Динамо-електрически машини, индукционни  устройства, електрически устройства за предаване, електрически лампи, електрически инструменти за измерване, електрически устройства за защита, табла, електроинсталационни изделия и консумативи." Прилагането им показва, че търговската марка GE е продължила да се използва в тяхната дейност от май, 1899. Регистрацията й е била на 9-ти Септември 1900 год. GE непрекъснато оформя нашия свят с иновации повече от 130 години
     
q.cells_120
 
   

Q.Cells SE е основана от трима инженери от Берлин, Германия - Holger Feist, Paul Grunow и Rainer Lemoine заедно с Anton Milner от Обединеното кралство. Q.Cells SE е водещ световен производител в областта на фотоволтаичните системи. Фирмата е основана през 1999 г. и започва да произвежда силициеви соларни клетки, през първата половина на 2001 г. само с 19 служители. Днес тя разполага с работна сила над 2000. След основаването си през 1999 г. Q.Cells се превърна в един от най-големите производители на соларни клетки. При създаването на своите продукти те влагат истински пионерски дух, новаторски решения и чувство за високо качество в работата за постигане на устойчиви и щадящи околната среда технологии. Прилагайки натрупания опит от фотоволтаичните клетки, Q.Cells произвежда и модули с перфектно качество.За да се засилят позициите им на световния пазар, наред с централата си в Bitterfels-Wolfen сега пускат  новата си производствена база в Малайзия. Освен основната им  дейност, те разработват и произвеждат тънкослойни слънчеви модули с различни технологии.  

     
 logstrup_188   Logstrup е датска фирма с повече от 55 годишна история в областта на проектирането и производството на системи НН. От 1958 фирмата се развива от магазин за електроуреди в иновативна глобална компания. Първата модулна система (В модул) позволява на Logstrup да да проектира и изгражда всички видове електрически табла от стандартен набор съставни части. От тогава модулната система се развива и превръща в гъвкав, висококачествен и високостандартен продукт. Logstrup в момента има 300 служители в четири страни. Седалището се намира в Kvistgaard - Дания, с филиали в Tuam - Ирландия, Малмьо - Швеция и Манчестър - Великобритания. Компанията има водеща иновативна роля за развитието на глобална мрежа от лицензирани партньори за монтаж в повече от 80 страни.
     
 
wago20logo_120
   WAGO Kontakttechnik GmbH & Co е водеща немска компания в областта на производството на продукти за електротехника, електроника, автоматика, сградна и индустриална автоматизация.

Компанията е създадена преди повече от 50 години и има значителен опит в разработката, производството и пазара на иновативни компоненти за индустрията, инженерството и сградната автоматизация. Освен в областта на технологията на пружинните клеми, WAGO Kontakttechnik налага стандарти в индустрията с много други изобретения. Компанията приема нови предизвикателства, инвестира в разработката на нови продукти и технологии и продължава да налага стандарти. Oт началото на юни 2006 г. WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. вече присъства и на Балканите. Новото представителство в София пряко отговаря за българския пазар, както и за пазара в държави като Румъния, Македония, Сърбия и ЧернаГора.