Новини
28.02.2024

25 години по-късно продължаваме да предлагаме качество на пазара на електротехнически продукти

ФИЛКАБ е основана през 1999 година като приемник на дейностите на няколко по-малки дружества, търгуващи с кабели и електроматериали. С времето дейността се разраства и се откриват няколко търговски бази на територията на България, както и дъщерни дружества в Северна Македония и Сърбия. Освен дистрибуцията и търговията на едро и дребно с електротехнически изделия, компанията създава и дъщерни дружества, в които развива производствена и проектна дейност. 

Нашата компания „Инженеринг“ ЕАД произвежда трансформаторни постове СрН,  Комплектни разпределителни уредби (КРУ) СрН по лиценз на Шнайдер Електрик, ел. табла НН за разпределение и защита, управление и мониторинг и др. Разполагаме с модерно оборудвани собствени цехове за производство на метални изделия от листов материал, линия за прахово боядисване, производство на бетонни изделия, както и заводска лаборатория за високоволтови изпитания и функционални тестове на апаратура. В същото дружество се изпълняват и СМР по изграждане на електрическите системи на индустриални и инфраструктурни обекти, присъединявания към електроразпределителната мрежа и кабелни линии НН, СрН и ВН.

В групата имаме и дружество занимаващо се с проектиране, изграждане, експлоатация и поддръжка на фотоволтаични системи – „ФИЛКАБ Солар“ ООД. Изградили сме десетки мегавати като главен изпълнител или като подизпълнител на електро частта на проекти на територията на България, Северна Македония, Румъния, Кипър, Турция и Унгария.

В края на 2021 година семейството на ФИЛКАБ се увеличи с още един член. През декември беше учредено дружеството „ФИЛКАБ ФС“ ООД. Дейността на компанията е насочена към цялостно изпълнение на проекти за изграждане на пожарогасителни и пожароизвестителни инсталации, в съответствие с най-високите стандарти и последните тенденции на пазара в тази област.

През същата 2021 година взехме решение да създадем и нова проектна компания – „ФЕЦ Оризари“ ЕООД.  Благодарение на натрупания сериозен опит с изградените над 500 MW фотоволтаични паркове в България и в чужбина и решихме, че е време да вложим своята енергия и познания в изграждането на собствен фотоволтаичен проект. Фотоволтаичният парк, който вече изграждаме е с обща инсталирана мощност от 18 MW, а общата инвестиция е 25,8 млн.лв.

В годините на своето развитие ние от ФИЛКАБ и групата компании сме установили отлични бизнес отношения с много утвърдени български и европейски производители, което ни дава възможност да предоставяме продукти, услуги и обслужване с гарантиранция за високо качество и надеждност на изделията. Високото качество на продуктите, сигурността им, надеждният сервиз са основни критерии при избора ни на нови доставчици. Стремим се да не правим компромиси с това за да отговарим адекватно на нарастващите изисквания на клиентите си.

Днес 25 години след основаването на компанията, в основата на нашата фирмена визия все още стои стремежът ни да бъдем лидери на пазара на електротехнически продукти, чрез предлагането на цялостни решения и иновативни продукти. Това ни задължава да бъдем отговорни към средата, в която се развиваме и оперираме, да внидряваме и прилагаме устойчиви практики с грижа към природата и хората. Наблюдаваме внимателно пазара и опитваме да предложим на нашите партньори услугата, която би ги накарала да препоръчат и потърсят отново ФИЛКАБ.

Последни новини

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук