Новини
21.05.2012

ФИЛКАБ АД изгражда 5 фотоволтаични парка с обща мощност 11 MWp

Продължава да се разширява успешното сътрудничеството между ФИЛКАБ АД и немския производител Q.CELLS.

ФИЛКАБ направи поръчка за доставка на 46 800 бр. соларни модули до края на май 2012 с обща мощност от 11 MWp. Фирмата изгражда фотоволтаичните инсталации с кристални соларни модули от серията Q.PRO на територията на гр. Брезово, с. Старо Железаре, Сливен, Твърдица и Нова Загора. Процентът на рекламациите за модулите Q.PRO през 2011 г. е 0,0028%, което ги нарежда на първо място по надеждност и качество. Планираните паркове ще произвеждат електроенергия около 15 000 MWh на година, достатъчно да покрие нуждите на 4125 домакинства, като едновременно с това ще спестяват 6,9 млн. т. въглеродни емисии годишно.

С тази доставка продължава успешното сътрудничество между ФИЛКАБ АД и Q.CELLS, което стартира през 2011 с доставката на модули на Q.CELLS по изграждането на обект с обща мощност 1,1 MWp край с. Елшица. Със своите 1472 kWh/kWp този парк постигна рекордно висок добив - 18% над средния добив за България - 1250 kWh/kWp.

С изпълнението на тези проекти компанията се нарежда сред най-големите ЕРС изпълнители в България в областта на възобновяемите енергийни източници. ФИЛКАБ АД има вече натрупан значителен опит в изграждането на фотоволтаични паркове до ключ,  осъществява последваща  поддръжка и гаранционно обслужване. Комплексно предлаганите доставки и инженерингови услуги прави компанията търсен партньор сред инвеститорите в сектора на ВЕИ  у нас.

Последни новини

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук