Новини
25.10.2011

ФИЛКАБ АД предлага комплексни решения в областта на соларните системи

В продължение на няколко години ФИЛКАБ АД развива своята дейност в областта на възобновяемите енергийни източници и придоби богат опит. Общата мощност на изградените от нас фотоволтаични електроцентрали надмина 20 MWp.

ФИЛКАБ АД предлага на своите клиенти, както комплексни доставки на всички компоненти и материали по системите, така и съпътстващи дейности - проучване, анализ, оценка и оптимизиране. Наши специалисти могат да извършат проектиране, изграждане, пускане в експлоатация и последващо обслужване и поддръжка. За изпълнение на тези задачи използваме одобрен швейцарски софтуер PVsyst.

Инвестициите във фотоволтаичните системи са дългосрочни и за да гарантира очакваната производителност и възвръщаемост, надеждност и предвидимост, ФИЛКАБ АД използва само висококачествени продукти. Основните доставяни и използвани от нас компоненти са:
фотоволтаични модули,
носещи конструкции,
инвертори и инверторни станции,
комплектни разпределителни уредби и станции,
контролери и зарядни устройства,
акумулаторни клетки и батерии,
електрически табла,
кабели ниско, средно и високо напрежение,
кабелни аксесоари,
мониторингови системи,
метеорологични станции,
инструменти и измервателна техника.

ФИЛКАБ АД предлага следните системи с възобновяеми енергийни източници:
Фотоволтаични електроцентрали и системи
Свързани към електропреносната или електроразпределителната мрежа
Автономен тип, с или без акумулиране на електроенергия
Стационарни
Следящи слънцето
Наземни
Сградни - по фасади, хоризонтални и скатни покриви

Хибридни системи за производство на електроенергия от фотоволтаични и вятърни генератори.

Фотоволтаичните модули в една слънчева електроцентрала представляват основен дял в инвестицията. Поради тази причина наш партньор е световно известната компания Q.Cells SE, Германия. Тя произвежда масово най-търсените фотоволтаични модули: поликристални силициеви и тънклослойни CIGS. Поликристалните силициеви модули се делят на две групи: Q.Base за наземен монтаж и Q.Pro за сградни инсталации. Модулите Q.Smart от най-съвременната и перспективна технология CIGS на фирмата вече се предлагат на пазара с ефективност 13%.

Инверторите и инверторните станции заемат важно и отговорно място във фотоволтаичните електроцентрали за постигане на безотказна работа и висока ефективност. ФИЛКАБ АД използва в производството на трансформаторни постове и станции само оборудване с доказано качество от фирми, като SMA и Siemens.  Богатата гама инвертори ни позволява да изграждаме системи и електроцентрали с мощности от няколко киловатпика до стотици мегаватпика.

Фотоволтаичните системи се характеризират с голям брой електрически връзки. За постигане на висока надеждност и непрекъсната работа е необходимо използване на качествени конектори.

Всички продукти на Q.Cells, както и компетентна консултация се предлагат от специалистите на Филкаб АД.
гр. Пловдив 4004, ул. Коматевско шосе 92
тел.:    +359 32 608 881
            +359 32 277 171

Последни новини

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук